12/6 Fredag

En såndär jävla gadd!

Jag sitter vid datorn i köket, helt oskyldigt surfar jag runt på facebook när plötsligt BZZZZZZZT kommer en stor jävla geting och sätter sig på väggen ca 20 cm från mig.
Jag, kastar mig upp från stolen, vilt skrikande, viftande, sparkande,. Galen? Jag rusar fram till köksbordet och utrustar med mig det bästa vapen som finns mot getingar, nämligen ett skrivblock.

Jag tar sikte på getingen som nu förflyttat sig till fönstret och... PANG!
Jag står stel en sekund innan jag tar bort skrivblocket från fönstret och ser getingen trilla död ner på fönsterkarmen, VICTORY!!
*Malin dansar segerdans i köket*

Efter segerdansen återgår jag till den döda getingen. Jag pillar upp getingen med en tesked för att inspektera den närmare. Den är stor och äcklig, som alla getingar. Jag ryser och kastar den i soporna, och återgår sedan till facebook.

Men händelsen får mig att tänka, varför har getingar en gadd, en smärtsam, hemsk, vass, jobbig, irreterande jävla gadd?
Självförsvar obviously, men vilket jäkla självförsvar sen. Det första som händer efter att getingen stuckit en är ju att den går och dör. Så vilken nytta har getingen egentligen av gadden? 
Det är ju en annan sak med hummlor som kan sticka flera gånger utan minsta skada, men whats the point med getingar och bin som ändå kolar vippen efter sticket, som i vissa fall kanske bara beror på ett onödigt ursinnerutbrott från getingens sida. Så getingen blir arg, eller mosad, eller what ever. Så den sticker dig. Getingen "klarar sig" och flyger någon meter och dalar sedan död ner på marken! Whats the point?! 

Nej, detta gör mig gråhårig. Sämsta självförsvaret ever!
 


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0