3/7 Fredag

Dagbok?

Kalla det vad ni vill, jag är inte mycket av en dagboksskrivare men idag känner jag för det, så jag ska fan skriva några rader om min dag :)

Vaknade sisådär runt 10 snåret, väcktes av Joel och hans barn, blivit rutin de senaste dagarna.
Till frukost drack jag som vanligt ett glas mjölk. Gottans gott alltså och nyttigt i måttliga mängder. :p

Sen var det såklart så att vi skulle upp hela högen till Karl-Ors och städa inför festen imorgon. Ellen, aka smitarn, som vanligt smet med mamma och pappa in till stan, dom skulle storhandla.
Joel klippte gräset medan jag och Sarah krattade gräs, skurade, lagade mat år barnen, och passade ungar under tiden. Vi fick alltså ganska mycket gjort :)
Sara och jag var Ganska, med stort G,less när kl var 3, det var då mamma, pappa och ellen kom hem, eller till Karl-Ors.

Jag och sara skulle vara i fjöset, ja i ladugården och mjölka, alltså kossor, kl 4 så vi hade även lite bråttom.
Så efter att vi lämnat ansvaret över barnen åt eller, aka smitarn, hoppade vi på 4-hjulingen och styrde hem. Bytte om, rotade i skåpen efter något ätbart. Till slut blev det pytt i panna till lunch, eller middag, eller munch kanske :p
Iaf så kom pappa hem så vi fick skjuts av honom till fjöset.
Jag måste erkänna att det var ganska kul faktiskt. Först matade vi en kalv som var sjukt söt. ^^
Sen gjorde vi iordning gropen innan vi föste in korna. Sen fick dom första 4 korna gå in, och eftersom jag inte mjölkat sen jag var 7-8 år fick sara visa mig hur det gick till. Sen fick jag försöka, och det gick bra. Jag var en riktig hejare på det där. :p
Jag fick först typ tvätta/torka spenarna, sen kolla om mjölken var ok, sen sätta på aggregatet :) lätt som en plätt, förutom EVA som sparkades :s
När vi var klara med dom skulle vi mjölka en ko som stod inne i box. Vi spände fast henne och gjorde klart för aggregat, men eftersom sara som är van, var lite nervös eftersom man inte brukar mjölka lösa kor i box fick jag sätta på aggregatet. Det gick jättebra, hon var jättesnäll och mjuk att klappa på. Sen var vi klara typ, efter att ha stängt hagen och släckt.
Då var det bara moppeturen hem, i regnet :s Men det gick bra, sara är en duktig moppeförare. ^^
Ganska sliten när man kom hem sen runt 8 tiden. Så jag tog en halv macka och säcka ner framför tvn.

Lång dag framför mig imorgon. Då ska vi laga mat och göra iordning det sista inför festen imorgon kväll. Det kommer komma runt 70-80 pers. Ske re vä, ske re vä! :p
Det kommer bli jätteroligt, som vanligt, hoppas jag ;D


pusshej


25/6 Torsdag

Babysar

Förra veckan hade vi babyboom i vårat lilla hem.
Först kommer mamma och pappa och tommy och anne hem med en gässling. Alltså en gås unge.
Dom var ute med båten och plockade upp nät, så var dom mitt ute på sjön och hade stängt av båten. Så hörde dom ett evigt pipande som inte slutade, så dom ögade vattnet och såg snabbt en liten kyckling som kom i full kareta mot båten.

Helt ensam, övergiven mitt ute på sjön. Så dom plockade upp den och åkte runt öarna och letade efter en familj som den möjligen kan ha kommit från. Men hittade bara en gås som inte brydde sig ett piss om den stackars babyn.
Så dom tog med den hem. Mamma kollade upp på nätet vad dom äter och så, och gäss betar så vi plockade gräs och liknande till den. Sen hämtade mamma en balja vatten med alger och sånt från en av dammarna. Den gick runt i baljan och "pickade" i vattnet och mådde gott. Helt orädd var den, supergullig ^^

På natten stoppade vi om den i ett hemmagjort bo av en filt, men han var väldigt olycklig när man lämna han ensam så första natten fick han sova på mitt rum, i hörnet bredvid sängen. :)

Dagen efter var katten väldigt social, mer än vanligt. Stök runt fötterna hela tiden, lämnade oss inte en sekund.
Sen när kvällen närmade sig lade hon sig i hundkorgen och började superandas tungt och rasslande. Sen kom kurrandet. Och vi var bortbjudna på middag så vi var tvugna att lämna kissen. Vi var nästan helt säkra på att ungarna skulle komma medan vi var borta, men inte då. När vi kom hem var hon fortfarande lika tjock som tidigare.
Vi viste att det inte var mycket kvar så vi slog igång en film medan vi vänade på ungarna. Katten låg på rygg vid Ellens ben när "vattnet gick". Så då lade vi ner henne i korgen och väntade. Men halv 1 hade fortfarande inga ungar kommit så vi gick och lade oss.
På morgonen när jag vaknade var stohejjet över kattungarna det första jag hörde. Det hade kommit 4 stycken, och det var Sara som fått agera barnmorska. Katten hade kommit och skrikit på hennes rum. Stackars Sara fick inte sova på typ hela natten.
Ungarna är gryyymt söta iaf. Olagligt söta. :)


RSS 2.0